Szerencsére a baráti társaságom nagyon összetartó. Még az egyetemen ismerkedtünk meg, és azóta is nagyon jóban vagyunk, a kezdetektől. Minden, de tényleg minden egyetemi bulira elmentünk és rengeteg izgalmas és a mai napig vicces sztorikat éltünk át együtt. Nem tagadom, hogy jó pár koktél és egyéb finomság lecsúszott, és nagyban ezeknek köszönhetőek a legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb élményeink. De ezt mindenki tudja, hogy az egyetemi évek a legjobbak, szerintem pont a kettősség miatt, amikor egy jó kis koktélozás, italozás, hajnalig tartó buli után is tudod, hogy vannak kötelezettségek és be kell menni órákra. És be is mész.

Olyan jól összekovácsolódott a mi kis csapatunk, hogy mindenki születésnapjára nagy gondot fordítottunk. Az egyik barátnőmnek pont akkor van a születésnapja, mint nekem, amikor még javában nyár van. Annyi a különbség, hogy nekem egy évvel több tapasztalatom van. De sajnos sosem tudtuk együtt ünnepelni a születésnapunkat, mindig közbejöttek kisebb-nagyobb dolgok, és csak külön tudtuk megtartani. Természetesen így sem hagytuk ki egymás bulijait, de összeegyeztetni sosem sikerült. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy ennyi év után itt az ideje, hogy jövőre valami igazán szuper születésnapot tartsunk, végre közösen. Az ötletemről még nem számoltam be neki, mert előtte körül szeretném járni a dolgot, hogy egy kész tervvel állhassak elé.

Tavaly év elején szó volt róla, hogy milyen jó lenne, ha Siófokon ünnepelnénk, mert hát Budapesten már nincs olyan hely, ahol ne jártunk volna, és nyáron a Balaton szinte olyan, mint egy kis Budapest. Szórakozóhely, sok koktél, vicces arcok. Minden van ott nyáron, akárcsak itt. De mint már említettem, nem jött össze ez sem. Éppen ezért ebbe az irányba indultam el.

Egy teljes hétvégét képzeltem el magunknak. Nem ragaszkodtam feltétlenül Siófokhoz, de pont egy olyan programot találtam, aminek segítségével mégis ott köthetünk ki. Ráadásul szó szerint.

Mivel a Balatonról szerintem mindenkinek a vitorlások jutnak eszébe, így rá is kerestem arra, hogy „vitorlás bérlés balaton”. Így jutottam el a Balaton PRO nevű oldalra.

vitorlás bérlés balaton

Nem csak vitorlást lehet náluk bérelni, de rendezvényszervezéssel, privát események lebonyolításával is foglalkoznak. Ezek mellett pedig még csapatépítő eseményeket is vállalnak.

Engem igazából most a vitorlás bérlés érdekelt. És hamar rá is jöttem, hogy a legjobb céget találtam meg.

Szuper hajóik vannak: több alvóhellyel rendelkeznek, a nagyobb vitorlások mellékhelységgel, tűzhellyel és tévével vannak felszerelve. Sőt, még hangtechnika is megtalálható a hajókon, ami garantálja a bulit. Bár ez leginkább a nagyobb, több férőhelyes hajókra jellemző, de azt gondolom, ha lúd, akkor már legyen jó kövér. Az alvóhellyel rendelkező vitorlások nekem azért tűnnek nagyon szimpatikusnak, mert van lehetőség a hajón éjszakázni, akár anélkül is, hogy ki kellene bérelni. De ez a lehetőség számunkra például kifejezetten előnyös lenne, mert nem kellene külön szállást keresnünk, amivel valljuk be, nem kevés pénzt tudnánk spórolni.

Még csak az elején jártam az olvasgatásnak, de már nagyon büszke voltam magamra, mert tudtam, hogy tetszeni fog mindenkinek a vitorlás bérlés a Balatonon.

Gyorsan végiggondoltam, hogy van-e esetleg valakinek jogosítványa hajóra, de egy pillanat alatt rájöttem, hogy egyértelműen nincs. De szerencsére itt ez sem probléma, mert a vitorlás bérlés mellé, ha szükséges, tudnak biztosítani egy tapasztalt, jogosítvánnyal rendelkező személyt.

Visszatérve a siófoki kikötésre: a cég bérelhető vitorlásainak fő kikötője Siófokon található. Szerintem ennél jobban és szerencsésebben nem is találhattam volna bérlési lehetőséget. Így nem kell lemondanunk se a nappali „buli vitorlásról”, sem pedig a siófoki koktélokról és a Balaton parti szórakozóhelyről sem.

A honlapon megtalálható a hajóflotta, képekkel és főbb jellemzőkkel együtt, mint a férőhelyek és a fekvőhelyek száma. Ha rákattintunk a szimpatikus vitorlásra, akkor további képeket is láthatunk, bővített, igazából mindenre kiterjedő információkkal. Sőt, a fekvőhelyek számát és elhelyezkedését még illusztrációval is szemléltetik. Ráadásul ágyneműt is lehet igényelni, elenyésző összegért, így ezzel sem kell foglalkoznunk.

A hajó méreteitől kezdve, az üzemanyag fajtáján keresztül, egészen a felszereltségig minden adat megtalálható.

Én a legnagyobb hajót találtam a legszimpatikusabbnak a balatoni vitorlás bérléshez, úgyhogy azt néztem meg alaposabban.

A bérlés árai egy táblázatban vannak összefoglalva, hónapokra lebontva. Áprilistól egészen októberig van lehetőség vitorlást bérelni, és ahogyan minden más is a Balatonnál, a főszezonban egy kicsivel ez is többe kerül, de azt gondolom, hogy egy több fős társaság számára egyáltalán nem drága. Nyilván, a hétvégi árak minden hónapban szintén magasabbak valamennyivel.

A táblázatnak köszönhetően már tudtam kalkulálni, hogy nagyjából mennyibe is kerülne: mivel augusztusról lenne szó, és péntektől vasárnapig tartó időintervallumra gondoltam, így maga a vitorlás bérlése 95.000 forintba kerülne. Amit, ha elosztunk tíz főre (tíz személyes hajót néztem ki), egyáltalán nem megterhelő. Sőt, merem azt mondani, hogy ár-érték arányban szerintem a legjobb ajánlatú vitorlás bérlés a Balatonon.

Lehetőség van egy teljes hétre kibérelni a vitorlásokat, ami akkor igazán izgalmas, ha valaki körbe szeretné hajózni a Balatont.

A tíz férőhelyes vitorlás, hét fekvőhellyel rendelkezik, így egy kicsit aggódtam, hogy három ember hoppon marad, de ez is megoldható. Ugyanis ilyen esetekben a társaságok rendelkezésére bocsájtanak még egy vitorlást éjszakára, azért, hogy mindenkinek legyen hol aludnia. És ahogy már említettem, ehhez nem szükséges kibérelni a másik vitorlást, hiszen éjszaka így is – úgy is a kikötőben áll a hajó.

Már említettem, hogy rendezvényszervezéssel is foglalkozik a Balaton PRO csapata, így megnéztem a szülinapi buli lehetőségét is, gondoltam, kombinálhatnánk a kettőt. Ezt még nem döntöttem el, igazából nem is szeretnék egyedül dönteni, elvégre nem csak én leszek a szülinapos. De az egész buli egy vitorláson zajlana a Balaton közepén, akár nyolc órán keresztül. És ott sem maradnánk szomjasak, akárcsak a szárazföldön. Ez megbeszélésre vár, de ha rajtam múlik, akkor benevezünk egy ilyenre is.

Mivel van lehetőség a már említett honlapon, online, gyorsítottan árajánlatot kérni, így én is igénybe vettem ezt a lehetőséget. Már csak azért is, hogy ne egy félkész elképzeléssel és tervvel álljak a barátnőm elé, hanem konkrét számokkal.

Ehhez csak meg kellett adnom a nevem, az elérhetőségeim, azt, hogy milyen eseményről lenne szó (ha van szó ilyenről), illetve azt, hogy mikorra szeretnénk időzíteni a vitorlás bérlést. Egy rövid üzenetet is írtam hozzá, a lehetséges egyedi igényekről. Persze, ha nincs ilyen, akkor nem muszáj.

Én a gyors megoldásokat szeretem, ezért is választottam ezt a módját a dolognak, de ha valakinek több kérdése is van, akkor természetesen e-mailben, illetve telefonon is felkeresheti a Balaton PRO csapatát.