Már jó ideje üzemeltetek egy kicsi, de jövedelmező és megbízható kis áruházat. A termékeink javarészt házibulikhoz való parti kellékek és ajándékok. Még fiatal felnőtt koromban pattant ki a fejemből az ötlet, amikor az egyik haverom vidéki nyaralójában készültünk házibulit tartani, de autónk még nem volt, ezért a buli előtti napon szembesültünk azzal a lehangoló hátránnyal, hogy a vonaton kellett cipelnünk azt az elképesztően sok és ormótlan cuccot, amiről úgy gondoltuk, hogy szükségünk lesz rá a nagy napon.

Ekkor találtuk ki a haverokkal, hogy alapítunk egy céget, ami kifejezetten a parti kellékek kiszállításával foglalkozik majd. Fizikailag nincsen boltunk, egy raktárhelyiséget bérelünk Budapest közelében, és onnan szállítjuk ki az előzetesen e-mailen, vagy telefonon megrendelt termékeket.

Természetesen mi is kicsiből indultunk. Kezdetben a termékeink száma sem volt sok és nem is volt sokféle. Nem mertünk nagy utánrendeléseket csinálni. A hatósugarunk is kicsi volt. Eleinte csak Budapestre és Pest megyére koncentráltunk, aztán az évek során, szépen, lassan egy nagyobb körben kezdtünk el szállítani. Mára nincs az országnak olyan pontja, ahova ne tudnánk kivinni az estéhez szükséges koktél alapanyagokat és az ünnepeltnek szánt meglepetést. Emlékszem, hogy az első raktárunk is Zoli mamájának a pincéje volt.

Nagyon élveztük mindig is ezt a munkát, hiszen tudtuk, hogy a segítségünknek köszönhetően országszerte jól szórakoznak a fiatalok. A kezdetekkor még csak kocsival dolgoztunk és mi magunk vezettük azokat. Aztán ahogy mindannyiunknak lett autója, azokat is elkezdtük felhasználni erre a célra. Később természetesen lettek kisteherautóink és professzionális sofőrjeink is.

autópálya matrica 2019

De emlékszem még, mikor még bőven azt az időszakot éltük, amikor még mi vezettünk, viszont már vállaltunk szállítmányt kicsit messzebb is. Viszont annyira nem volt jellemző, hogy autópálya matricát kellett volna vennünk, ezért mindig csak alkalmanként vásároltunk a megfelelő időtartamban, ha messzebbre kellett mennünk, vagy éppen bevettük az egyik szomszédos megyét a szállítási listánkba és az egyik kocsit kineveztük a vidéki szállítónak. Ezek az esetek egyszerűbbek voltak, de még nem annyira, mint az autópálya matrica 2019. évben történő megvásárlása. A megyére vonatkozó matricát ugyanis egyszer kellett megvenni. De a többi esetben az út elején kellett elintézni a vásárlást.

De nem is ez volt a legrosszabb az egészben. Inkább azok az esetek, amikor rossz irányba számoltuk ki az utat, vagy elterelés miatt át kellett térni egy másik autópályára és kapkodni kellett, hogy minél előbb találjunk egy új benzinkutat, ahol megválthatjuk az útdíjat.

Aztán, amikor már az alkalmazottaink intézték ezeket a vásárlásokat, az sem könnyítette meg a dolgunkat, de az övékét sem. Ugyanis a számlát gondosan el kellett tenniük, ráadásul nem a saját autójukra vásároltak, így az is tovább bonyolította a helyzetet. Mi meg több mappát töltöttünk tele az adminisztrációval, mint az indokolt lett volna. De aztán az idők változtak, és minden arra játszott, hogy a mi dolgunkat megkönnyítse. Így az autópálya matrica 2019 folyó évben már mindannyiunk számára sokkalt egyszerűbbé vált.

Egy nagyon jól kezelhető weboldalon keresztül minden sallangtól és körülménytől mentesen megrendelhetem már az előző év végén minden járművünkre azt a matricát, amit annak a sofőrnek és annak az autónak szánok. A különböző régiókra ugyanis mindig ugyanazokat az autókat küldjük, hogy optimalizáljuk a kiadásainkat. Minden adat nálunk marad, a mi kezünkben és a mi rendszerünkben. A sofőröket sem terheljük ezzel és ha valahol probléma merül fel, akkor nem kell keresni a felelősöket, hiszen tudjuk, hogy mi nem gondoskodtunk valamiről.

Azonban azt, hogy ez az oldal mennyire kiváló, akkor tudtuk meg, mikor tavaly az egyik autónkat el akartuk adni az év közepén. Én inkább húztam volna dolgot, mert tudtam, hogy több tízezer forintot is bukhatunk az üzleten, hiszen már több matrica is rendelve volt a rendszámhoz. Az üzlettársam azonban mutatta nekem, hogy itt az oldalon nem csak matricát lehet vásárolni roppant egyszerűen, hanem tájékoztatót is tartalmaz többek között az olyan esetekre is, mint a mienk volt. Miszerint, milyen módon tudjuk a matricánkat megmenteni autóátírás esetén. Így aztán belementem az üzletbe és nagyon jól tettem, mert anélkül a pluszt tőke nélkül nem tudtuk volna megvenni az újabb és jobb autónkat.