Tavaly elvégeztem egy mixer képzést. Ott találkoztam egy sráccal. Azt mesélte, hogy azért kezdte el a koktél-készítő tanfolyamot, mert gyakran tart bulit, összejövetelt és szeretne menő italokkal szolgálni a barátainak. Sokat beszélgettünk és meg is hívott ezekre a bulikra, amiket kb kéthetente rendszeresen megtart.

Ahogy egyre jobban megismertük egymást, kiderült, hogy a srác szinte függ a képzésektől. Már ő is alig tudja számon tartani, hány végzettsége van. Amink elvégez egyet, jön a következő, olykor párhuzamosan csinál kettőt. Minden érdekli a világon. Van papírja barista képzésről, budapesti idegenvezető, gyógy- és sportmasszőr, küzdősport oktató, táplálkozási tanácsadó, life coach, de van búvárengedélye és vitorlás jogosítvénya is… szóval tényleg, amit csak akarsz! Mindeközben abból él, hogy blogot ír és ehhez tartozik facebook és instagram oldal, melyen keresztül cégek szép összegért hirdetnek.

Mi lesz a következő?

Legutóbbi találkozásunkkor arról beszélt, hogy le akarja tenni a motoros jogsit. Kérdeztem, hogy melyiket, mert én már régóta motorozom és ez felkeltette az érdeklődésemet. Azt mondta, A2 motor jogosítványt szeretne, mert ez az utolsó lépcsőfok a korlátlan motorjogosítvány előtt. Érdekelt, hogy egy hozzá hasonló kalandor, vajon miért nem rakja le rögtön a korlátlant. Erre azt mondta, itt olvasta, hogy az nem szerencsés. Ezen a weboldalon összefoglalják, mikre van szüksége annak, aki ezt a fajta jogsit szeretné letenni és itt felhívták a figyelmet arra, hogyha nem nagyon van motoros tapasztalatod, akkor ne kezdd azonnal a korlátlannal. A balesetek ezzel is megelőzhetőek lehetnek. Megnyitottam a lapot és ez a felirat fogadott: “A2 motor jogosítvány – az utolsó lépcsőfok a korlátlan motorjogosítvány előtt”. Most már értem, honnan szedte ezt a költői szófordulatot a srác.

Vicces volt, hogy ugyanezeket a szavakat használta. Ezek szerint nagyon mélyen megérinthette az oldal tartalma. Szépen, alaposan és közérthetően veszi végig, kiknek megfelelő ez a szint, mik a feltételeik hogyan zajlik a jogsi megszerzése és a többi. A friss jogsisoknak kedvezménykuponokat is adnak az elengedhetetlen felszerelésekre, mint a motorápoló cuccok és védőruházat.

Nekem is A2 van egyébként, ugyanezen okból. Nekem sem volt motoros tapasztalatom korábban és nem akartam balesetet. Ezt szépen kiemelik a már említett honlapon is. Egyszerűen aki nem bánt még motorral, az ne akarjon rögtön egy ilyen nagynak a nyergébe pattanni. Azt írják, hogy ha Elbírsz egy A2-essel, akkor már az A-s sem lesz nagy gond, de többször is óvatosságra és fokozatosságra intenek. Arra gondoltam, hogy vele együtt elkezdhetném az A-s jogsit. Kinéztem magamnak egy csodaszép nagymotort, de több mint 48 lóerős.

Motoros életérzés

Ez kicsit olyan, mint a tetoválásokkal. Kicsivel kezded, de a legtöbben hamar többre vágynak. Egy kicsivel több, nagyobb, aztán mire észbe kapsz, ki vagy varrva teljesen. Szinte minden ismerősöm, akit motoros berkekből ismerek előbb-utóbb elkezdi fontolgatni a korlátlant. Nem lehet abbahagyni. Mindig vágysz a nagyobb, gyorsabb masinára. Így van ezzel az én blogger barátom is, de ő az élményeket, képességeket gyűjti. Ő a tudástól függ. Azt hiszem szeretne úgy élni, hogy egy idő után semmihez ne kelljen segítséget kérnie. Azt mondta, szerelőt se hív soha, mert noha arról nincs képzettsége, a nagyapja minden ház körüli munkára megtanította őt fiatal korában. A motorozással egyfajta korábban nem ismert szabadságérzést tapasztalsz meg. Ha kipróbálod, imádni fogod, vagy utálni, de nincs olyan, aki semlegesen érez iránta. Olyan impulzív és minden érzéket megmozgató élmény, ami biztosan erős hatással van az emberre.

Ez a mai poszt kicsit csapongóra sikerült. 😀 szerettem volna megosztani Veletek ennek az érdekes figurának a történetét. Tetszik nekem az életvitele és gondoltam, Nektek is izgalmas lehet. Ha elkezdem az A-s motoros jogsit, lehet, hogy majd azt is megírom.