Ismét kezdődhetnek az éjszakába nyúló beszélgetések a teraszon. Ez az a jelenség, amelyet a nyár és a meleg hoz magával.

Barbi barátnőmnek gyönyörű terasza van, így mindig nála tartjuk a csajos, borozós estéinket. Ilyenkor persze mindenféle téma felbukkan. Gyakran adunk tanácsot egymásnak például ajándékozás terén is. Ez nekem mindig nagyon jól jön, ugyanis szörnyű vagyok az ajándékozásban. Sosem tudom, hogy kinek mit vegyek. Nem beszélve arról, hogy még a kézügyességem sem a legjobb. A gond azonban akkor van, amikor négyünk közül valamelyikünknek szülinapja lesz. Igyekszünk mindannyian valami egyedit kitalálni. Hát ilyenkor mindig nagy bajban vagyok, és általában az utolsó percben veszek valami gagyi cuccot. Pontosan emiatt mostanában már előre megmondják a lányok, hogy mit szeretnének. Lehet, így nem lesz akkora meglepetés, de legalább nem egy fölösleges kacattal gazdagodnak általam.

A témáink a korunk előrehaladtával változtak. Amikor még suliba jártunk, akkor többnyire az osztálytársakat és a tanárokat pletykáltuk ki. Az egyetemista éveink alatt általában a közös bulik, illetve az a fránya vizsgaidőszak volt a téma. Manapság a munkahelyi problémák és a jövőbeli célok azok, amik terítékre kerülnek. Mivel mindannyian máshol és más területen dolgozunk, így nem mindig sikerül megértenünk egymás problémáit, ugyanakkor gyakran pont ezek a különböző tapasztalatok és nézőpontok azok, amelyek a megoldáshoz vezetnek.

A múltkor azonban mégis találtunk egy közös pontot. A munkahelyemen most azt találták ki, hogy lecserélnék a cégautókat. Főképp amiatt jutottak erre a döntésre, mivel nem voltak megelégedve a flottakezelést nyújtó céggel. Mesélte Kitti, hogy az ő munkahelyén is hasonló helyzet állt elő, de mára már megoldódott ez a problémájuk, ugyanis találtak egy sokkal megbízhatóbb céget, akik tartós bérletet is kínálnak a szolgáltatásaik mellé. Nem tudtam, hogy ez pontosan mit takar, ugyanis nálunk ilyen eddig nem volt. Kitti sem volt teljesen tisztába a részletekkel, de azt ajánlotta, hogy nézzek utána ezen az oldalon , illetve itt megtalálom az általa ajánlott cég elérhetőségét is. Úgy gondolom, hogy hosszútávon megérné ezt választani, hiszen az ÁFÁ-val sem kellene matekozni, olcsóbb lenne az autó és annak a használata is. Ráadásul magánhasználat esetén sem jár rosszul a cég. Örömmel láttam, hogy mind a három szolgáltatás, amit biztosítanak az ügyfeleik számára, tartalmazza ezt a tartós bérletet. Továbbá van, amelyik csereautót, valamint szerviz és gumiszolgáltatásokat is nyújt az ügyfelei számára. Nyilván, amikor az ügyfél választ valamelyik szolgáltatási csomagból, akkor mérlegeli azt, hogy mekkora szervezetről van szó, hány autóra lenne szüksége, és azokat milyen gyakran használná. Mivel mi elsősorban értékesítéssel foglalkozunk, így azt hiszem, hogy autók nélkül nem is lenne lehetséges a munka, vagy legalábbis sokkal lassabb és kevésbé hatékony formában. Minderről azonban nem nekem, hanem a főnökeimnek kell döntenie.

Hétfőn reggel, amikor bementem dolgozni az volt az első dolgom, hogy elújságoljam a főnökömnek, hogy utána jártam a flottakezelésnek, és megkértem, hogy nézze meg azt az oldalt, amit már korábban is említettem a blogomban. Később értesített arról, hogy nagyon köszöni a segítségemet, és felveszi a kapcsolatot velük. Nagyon büszke voltam, vagyok magamra. Úgy érzem, hogy én is tettem valamit a munkahelyem fejlődése érdekébe.

Nagyjából két hét után arról is beszámoltak, hogy sikeresen megkötötték az üzletet, és elmondták, hogy a tartós bérlet volt az a pont, ami a leginkább meggyőzte őket. Kiderült, hogy a segítségemért cserébe megjutalmaznak három nap fizetett szabadsággal, amit előre láthatóan a barátnőimmel fogok tölteni valamelyik wellness szállodában. Alig várom, hogy a medence szélén ülve, iszogatva a finomabbnál finomabb koktélokat megbeszéljük a további ügyes-bajos gondjainkat. Láthatóan nagyon jó ötletekkel tudunk ilyenkor előállni, és nem csak egymásnak, de még a munkahelyünknek is segítünk vele. A jó munkáltató pedig értékeli, és megjutalmazza alkalmazottai igyekezetét és a munkahelyével szembeni elköteleződését. Ami azt illeti, nem is szeretnék máshol dolgozni.