Ahogy eddig, úgy most sem voltam hajlandó befogni a fülemet, amíg egyedül ültem a kedvenc koktélbáromban. Mindig figyelek arra, miről beszélgetnek körülöttem, mert már pontosan tudom, hogy így jutok a legjobb infókhoz. Sok mindenhez sikerült már tanácsot kapnom – legutóbb például ahhoz, hogy megtudjam, hova érdemes vinnem a tönkrement laptopomat.

Két úriember beszélgetését sikerült észrevétlenül kihallgatnom, ahol az egyikük fő problémája az volt, hogy fogalma sincs, hova vihetné a laptopját. A barátja erre úgy fogalmazott (és most szó szerint idézek) hogy budapest laptop szervíz nagyhatalom, hiszen minden második utcasarkon találni vagy egy laptop szervízt, vagy legalábbis valamilyen számítógép üzletet. Erre magamban kicsit húztam a számat, mert ez elég erős túlzásnak tűnt, de közben a beszélgetés folytatódott. A másik azzal kontrázott rá az előző kijelentésére, hogy jól van, ez talán így is van, viszont épp az a probléma, hogy hogyan lehetne választani ennyi közül?

Erre a barátja fogta magát, egy türelmetlen sóhajjal előhúzta a telefonját, és elkezdett bepötyögni valamit a telefonjába: gondolom azt, hogy budapest lapot szervíz. Egy darabig nézelődött, majd diadalmasan odatolta a telefont a másiknak: “Tessék. PCMENTOR. Van még kérdés?”. Amikor a barátja kérdőn nézett rá, elmondta, hogy ő tőlük vette az asztali gépét, a régi laptopját pedig, amit munkához használ, rendszeresen hozzájuk viszi szervízelésre. Náluk jobbat nem lehet találni az egész városban.

Fejben gyorsan jegyzeteltem, mert közben megjött a barátom, akire én vártam. Egész este a PCMENTOR szót mantráztam a fejemben, nehogy elfelejtsem, mire hazaérek, mert azonnal meg akarom majd keresni őket. Így is tettem, és hamar rájöttem, hogy tényleg őket érdemes megkeresnem. Egyrészt nagyon közel vannak a munkahelyemhez, másrészt minden amit leírnak, elég meggyőző. Be is vittem hozzájuk a laptopomat. Tudtam, hogy egy egyszerű tisztításra van szükség, mert a benne ragadt rengeteg por miatt melegszik fel olyan gyorsan állandóan, de azért nem akartam én magam szétszerelni, inkább profikra bíztam a feladatot. Nem sokkal azután, hogy bevittem nekik, már vissza is kaptam a gépemet tisztán és csillogóan.

Javasolni fogom a barátaimnak is, hogy őket válasszák, hiszen akár házhoz is jönnek, ami elég komoly kényelmet jelent.