Rendszeresen járunk a baráti körrel koktélozni. Ha tehetjük, mindig új helyet próbálunk ki, az inkább akkor váltunk helyet, ha már az összes koktélt megkóstoltuk. Ez általában egy nap alatt megy, nm tudom, hogy ez elismerésre méltó dolog, de szeretünk italozni, ha már együtt vagyunk és jó féle keveréseket tesznek elénk. Én általában az alkoholmentes koktélokat próbálom, ha van rá mód, mert én szoktam az ittas bagázst fuvarozni. Sajnos valakinek ezt a szerepet is vállalni kell.

A múlthéten történt egy kisebb affér. Szombati napon, ismét nekivágtunk az éjszakának. A településünktől egy 60 km-re lévő városba ruccantunk át. Egy nagyon hangulatos helyet találtunk a neten ezért ki is kellett próbálni. Rengeteg koktél közül válogathattunk és sajnos ez pont egy olyan este volt ahol sikerült a többieknek az összes keveréket megkóstolni. Én három alkoholmentesen voltam túl, amikor kértem, hogy következőleg a legnagyobb koktélt kérném, de alkohol mentesen. Ez egy literes lötty volt. Amikor haver kihozta a kört nagyon finom volt. Majdnem a felét lehúztam egyszerre. Idővel kezdtem érezni, hogy a testem egyre lazább és kezdek egyre többet indokolatlanul vigyorogni. Kiderült, hogy nem alkoholmentes italt kaptam, mert elfelejtette a cimborám mondani. Ha már ittam, nem hagytam kárba veszni, megittam mindet. Eléggé veszélyes állapotba kerültem, legalábbis, ha úgy nézzük, hogy a volán mögé kell ülnöm.

Elég óvatos próbáltam lenni, egész úton, de csak megtörtént a baj. Az autó megcsúszott és az útszéli árokban kötöttünk ki. A jármű kicsit megsínylette, szerencsére nekünk nem lett bajunk. A járőr, aki kijött helyszínelni, elmondta, hogy ez megelőzhető lett volna, ha az autón nem a téli gumik vannak. Valóban elég nagy felelőtlenség volt így nekivágni az útnak, de hát hazánkban mindenki nagy lehúzásnak tartja a garnitúra cserét kocsikra. Pedig nem véletlenül van téli és nyári gumi. A fontosságuk és a különbségük nem kívülről látható, hanem inkább az a gumikeverékében. A nyári gumik általában keményebbek, hogy a meleg aszfalttól felmelegedve biztosítsák a tökéletes tapadást és kevésbé kopjanak.

A kis szerencsétlenség annyira megviselt, hogy másnap barátom segítségét kértem új gumi szett kiválasztásában. Egy frankó webshoppban találtunk elég jó áron, jó minőségű nyári gumit. Nem is haboztunk sokat megrendeltük és a szervizhez küldjük, ha már rendbe hozzák a kocsi elejét, akkor tegyék fel a nyári szettet is, mert nem szeretnék még egyszer balesetet szenvedni, főleg úgy, hogy a barátaim is velem vannak.

Arról nem esett szó, hogy mit kaptam ittas vezetésért, de gondolom mindenki sejti… Ez a kis incidens megtanított sok mindenre. Elsősorban tényleg ne vezess, ha iszol, főleg úgy, ha utasod, utasaid vannak. Másodsorban pedig arra, hogy fontos az évszakhoz illő gumi, hogy még kevesebb legyen az esélye a balesetnek!