Italcímkék a nyomtatóból – patron nélkül nem megy

Már néhány éve bevett szokásom, hogy a legjobb barátainknak és sok családtagunknak is kedvenc italaikat ajándékozom. Erre sokan felkaphatjátok a fejeteket: Na és!? Igen ám, csakhogy a megvásárolt eredeti palackokat még eredetibb módon újracímkézem nekik. Így már igazán egyedi ajándékötletté nemesül a gondolat.

Elég egy minimális tapasztalat valamelyik könnyen kezelhető grafikus szerkesztő szoftverhez, és már mehet is nyomtatásba a remekmű. Egyszerű öntapadós matrica lapokat használok, melyeket egyedileg akkorára vágok nyomtatás után, amekkorára csak szeretném az új címkét. Kitapasztaltam, hogy az A4-es lap 21 cm-es rövidebbik oldala egyaránt megfelelő a karcsúbb sörösüvegektől a normál borosüvegeken át a vaskosabb pezsgőspalackokig minden italhoz. Így mindig kb. 20 cm szélességben készülnek az illusztrált szövegeim. Hozzá csak a magasságot kell egyedileg személyre szabni a palack egyenes vonalú szakaszához igazítva. Ráadásul könnyű dolgom van a karácsonnyal és a kerek szülinapokkal, hiszen ezen alkalmaknak eleve adott egyfajta egyedi hangulatuk. Ezeknél a szöveges üzeneteken sem kell sokat gondolkodnom. A sima névnapok és szülinapok már nehezebb feladatot adnak, de mindig kitalálok valami személyhez szólót.

Nehogy a véghajrában kelljen patronért „rohangászni” a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron webshopba!

Persze az esetek többségében ez a köszöntés előtti utolsó napokra marad. Így fontos, hogy a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron weboldal segítségével folyamatosan gondoskodjak arról: nehogy kifogyjon a nyomtatóból a festék! Ha azt jelzi ki a nyomtatóm, hogy a patron töltöttsége 50% alá esett, mindig szoktam is rögtön rendelni a következő alkatrészt. Előfordult már ugyanis régebben, hogy pórul jártam. A figyelmeztetést követően sorozatban olyan oldalakat kellett nyomtatnom, melyek tömve voltak festéknyelő, nagy, sötét felületekkel. Mire észbe kaptam, már hipp-hopp, ki is fogyott a patron, ráadásul péntek este volt, így napokig nyomtató nélkül maradtam. Különösen érzékenyen érintett ez azon a bizonyos hétvégén, mert muszáj volt – azaz hogy lett volna – sokat dolgoznom itthonról.

Pedig a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron weboldalon akár regisztráció nélkül is könnyedén, egyszerűen megkereshető és megrendelhető bármely patron vagy toner a nyomtató típusa alapján. Hasonlóképp egy termékre rákattintva feltűnik az összes olyan nyomtatónak a listája, melyekkel kompatibilis a szóban forgó tétel. Sőt, a házhozszállítás akár már másnap meg is történik, h a megrendelést délelőtt adom le. De még a legritkább patron is néhány nap alatt beszerezhető a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron webshopon keresztül.

Az idő pénz – azaz papír…

A munkámhoz tehát sokat kell nyomtatnom. Nagyon sokat. Annak a híve vagyok ugyanis, hogy tegyük a munkát minél ergonomikusabbá! Ha adatokat kell összehasonlítanom, akkor két lehetőségem van. Vagy két monitorral dolgozom, ha megtehetem, vagy – ennek híján – az egyik adattáblát bizony ki kell nyomtatnom. Így igaz, hogy több értékes papíranyagot pazarolok el, de lényegesen hatékonyabban tudom felhasználni a munkaidőmet. Marad tehát időm például a szelektív hulladékgyűjtésre. Ezzel pedig lényegesen több papírt spórolok meg, mint amennyire a nyomtatáshoz szükségem volt.