Nem hittem volna, hogy egy koktélbárban épp egy motoros csapattal fogok összefutni – de az élet mindig hoz meglepetéseket. Megmutatom, ezúttal mit éltem át!

Én, és a motorozás

Kezdjük ott, hogy én imádom a motorokat: életem első motorját 18 évesen kaptam, és azóta is szerelmese vagyok ennek a sportnak, és utazási formának. Hajlandó vagyok bármennyi pénzt költeni akár a motoromra, akár saját magamra, bár szerencsére mindig van lehetőségem arra, hogy olcsóbban jussak hozzá a motoros ruhákhoz, hiszen tudom, mit hol keressek. A legutóbb például innen rendeltem motoros nadrágot, és egyáltalán nem bántam meg.

Imádom tehát a motorokat, a motoros cuccokat, a cipőtől a bukósisakig. És emellett amit még imádok, azok a koktélok, és a kettő sajnos egyszerre soha nem fér bele. Egyrészt: felelősségteljesebb vagyok annál, minthogy egyszerre igyak, és motorra üljek. Másrészt: annál jobban szeretem a koktélokat, hogy megelégedjek az alkoholmentes változatukkal: nekem vagy az eredeti keveréket adják oda, vagy semmit!

Nem én vagyok az egyetlen motoros a pultnál

Egyik este elindultam az egyik kedvenc koktélbáromba taxival. Egyedül mentem, mert nálunk a baráti körben ritkán kell megbeszélni bármilyen találkozót: péntek esténként 70% a valószínűsége annak, hogy összefutunk egymással a pultnál. Nem mintha állandóan ott lógnánk: egyszerűen csak tudjuk, hogy ott megtaláljuk egymást, ezért nem is kell túlbonyolítani mindent azzal, hogy egyeztetünk.

Ezúttal úgy tűnt, korán érkeztem, mert egyik barátnőmet se találtam sehol a bárban. Különösebben nem izgatott a dolog, hiszen sejtettem, hogy előbb-utóbb beugranak majd, én meg addig nyugodtam iszogattam egymagamban. Most viszont nem kellett a pultossal bájcsevegni, hogy ne unatkozzak, mert egyszer csak megjelent 3 hozzám hasonló motoros csaj, csak ők épp teljes menetfelszerelésben: motoros nadrágban, a válluk fölött átvetett dzsekiben.

Gyorsan lehet találni új barátokat

Eleinte csak magamban mosolyogtam a dolgon: ha magamra néztem, nem egy tipikus motoros lány ruháit láttam magamon, ezért nem is gondoltam, hogy ők észreveszik, szintén egy „kolléga” ül tőlünk néhány méterre.

Emiatt aztán nem is figyeltem oda rájuk annyira. Aztán megütötte a fülemet, hogy ráadásul motorokról beszélnek: egy bizonyos motorról, egy olyanról, amilyen nekem is volt egyszer. Már nem is emlékszem (később kiderül, hogy miért), hogy mit szóltam hozzá a témához, de láthatóan megdöbbentek, amikor egy olyan adatot dobtam be közéjük a beszélgetésbe, amire nem számítottak volna tőlem.

Nem kellett sok hozzá, de hamarosan és is a beszélgetés része lettem: kiderült, hogy ők épp egy országjáró motoros túrán vannak, és két utcával arrébb laknak a szállodában. Most érkeztek, átvették a kulcsokat, de föl se mentek a szobába, csak jöttek ide inni végre valamit – ezért voltak még mindig talpig motoros szerkóban.

Megvan a jövő nyári programom

Beszéltünk aznap este mindenről, főleg a motoros ruhákról, aminek kapcsán tudtam is nekik néhány jó tippet adni: például az előbb említett motoros nadrágot, ami nekik is nagyon tetszett. Mire a barátnőm megjött, már mindenki befejezte a saját motorjának részletes leírását, és a személyes élményekről kezdtünk beszélni, amibe már ő is be tudott szállni, hiszen párszor elvittem már magammal hosszabb-rövidebb túrákra.

Végül odáig jutott a beszélgetés, hogy meghívtak engem is a jövő nyári túrájukra. Náluk ez már egy harmadik éve tartó hagyomány, és legközelebb Horvátországba akarnak majd elmenni. Ők Debrecenből indulnak majd, de errefelé jönnek, nálam alszunk majd egyet, aztán innen indulunk úgy, hogy még Mohácson is fel tudjuk venni valakit.

Új túrához új motoros ruha dukál

Az esti koktélozás végül olyan jól alakult, hogy a szokásos esti sétám helyett most taxiba kellett ülnöm, hogy biztonságban hazajussak. És bár minden pillanatot nem tudok felidézni a nappal kapcsolatban, a lényeg egészen biztosan megragadt: jövőre utazok!

Akkor viszont ezt meg kell ünnepelni némi vásárlással. A motorom most tavasz óta a tökéletesnél is tökéletesebb állapotban van, így ahhoz nem akarok hozzányúlni, de magamnak vehetnék egy-két új motoros ruhát. Mondjuk egy új motoros nadrágot, hogy legyen egy új is a mostaniak mellett.