Közelít a nyár, ami azt jelenti, hogy a csajokkal végre kiülhetünk egy bár teraszára, és ihatjuk a finomabbnál finomabb koktélokat. Nálunk ez szinte heti programnak számít, ahogy berobban a jó idő.

Az ízlésünket tekintve teljesen eltérőek vagyunk. Én például az édes, gyümölcsös koktélokat szeretem, de mások ezeket kifejezetten kerülik a társaságból.

A koktélozás arra is kiváló alkalom, hogy elmeséljük egymásnak, hogy mi történt velünk mostanában.

Az egyik lány például büszkén mesélte, hogy megalapította az első saját cégét, miközben a Tom Collins koktélját szürcsölte. Láthatóan nagyon feldobta ez az egész.

Ki is kérdeztük ezzel kapcsolatban. Minden azzal kezdődött, hogy megtalálta a topcegalapitas.eu internetes platformot. Egy cégnek a beindításán már régóta gondolkodott, de eddig azt elvetette, mert túl bonyolultnak találta. Még arról sem volt fogalma, hogy egy kft alapítása törzstőke szempontjából mekkora ráfordítást is igényelne.

Ez a weboldal azonban meggyőzte arról, hogy ezzel a csapattal ezekre a kérdésekre gyorsan meg fogja találni a választ. Igazság szerint már azzal is nagyon sok tudás a birtokába jutott, hogy eltöltött némi időt a weblap olvasásával. Itt tényleg rengeteg információ és érdekes cikk is megtalálható, melyek bárki számára érdekesek lehetnek.

A barátnőm végül meg is tette a legelső lépést, és felhívta őket telefonon. Volt benne egy kis izgalom, mert kissé tartott még ezektől a hivatalos ügyintézésektől. Azonban nagyon gyorsan megnyugtatták, hogy neki csak néhány alapvető kérdésre kell válaszokat adnia.

Miután visszaküldött nekik egy kitöltött formanyomtatványt az alapvető céges információkkal, bement az irodájukba. Az ottani ügyvéd mindent elintézett a számára, neki leginkább csak papírokat kellett aláírni. Ezt követően már csak a Cégbíróság bejegyzésére kellett várakoznia.

Ezt követően még maradt néhány teendője, például a kft alapítás törzstőkéjének elhelyezése az adott bankban, de ezek már viszonylag egyszerű lépések voltak.

A barátnőm izgatottan várja azt, hogy miként fog helytállni vállalkozóként. Az viszont biztos, hogy ha nem talál rá erre a csapatra, akkor valószínűleg csak évek múlva szánta volna rá magát arra, hogy szerencsét próbáljon. Én szurkolok neki.