Mikor ezt a szakmát választottam, csak a bulik, az éjszakai élet járt az eszemben. Azt gondoltam, így egy nagy kaland lesz az élet, és a kreatív hajlamaimat is kiélhetem. Nem gondoltam volna, de a koktélos, az koktélos otthon is. Ez persze nem azt jelenti, hogy áll a pult mögött, és megrendelésre italokat gyárt. Vagy is… de igen, ezt jelenti. A munka közben azért mégis más, mert ott nagyüzemben gyártja az ember a már jól ismert és bevált italokat, nincs min gondolkozni, a fejedben a recept, összekutyulod és mehet. Nem gondolkozol, nem cifrázod, maximuma díszítéssel tudsz játszani. Szóval nem teljesen váltotta be ez a pálya a hozzá fűzött reményeket, de azért szeretem.

eurovit multilongOtthon viszont azt várják az embertől, hogy kreatívkodjon, és teremtsen mindig valami újat. Mert hát, mint gyerekkoromban, egyet a mama kedvéért, egyet a papa kedvéért, ez megy minden alkalommal, csak most nem ennem kell, hanem koktélokat gyártani. Sokszor elvárják, hogy az otthon lévő készletből kutyuljak valamit. De van, hogy ez egy narancslé, meg egy üveg Vodka. Nem igazán tudom, hogy ilyenkor mit várnak tőlem, de lényegében akár hogy osztok, szorzok, nem jön ki belőle semmi más, csak vodkanarancs. Azért az esetek többségében beledobok valami színes gyümölcsöt és eladom valami más néven, nehogy megkapjam, hogy én nem is tudok igazából koktélokat keverni.

Családi buli volt a hétvégén, és voltunk vagy húszan. Imádom a családomat, de mikor ilyen események vannak, engem annyira leterhelnek, hogy legszívesebben elmenekülnék. Ilyenkor érdekes módon mindenki leszokik az alapvető italairól, és mindenkinek a koktél lesz a mindene. A feladat nem egyszerű. Alkossak „jó ütőset”, finom édeset, valami hűsítőt és a kedvencem: a papának valami finomat és egészségeset. Hallott már valaki egészséges koktélról? De most komolyan.

A papa nagyon makacs ember, és mivel elég idős már, szüksége lenne gyógyszerekre, meg vitaminokra, de nem szedi be őket. Persze, a napi fél tábla zsírszalonnában és egy kiló kenyérben, amit eszik, szintén nincs meg az a vitaminmennyiség, amire szüksége lenne, így az én feladatom az, hogy gyártsak neki finom, egészséges, vitaminban gazdag koktélokat. Na, köszi szépen.

Egyszer elmondta anyának, hogy azokban a „gyümölcslevekben”, amiket vesz, nem sok vitamin tartalom van, annál inkább cukor hegyek, de persze nem hiszi el. Arra gyümölcs van rajzolva, tehát az gyümölcsből van. Ezt gondolja.

Kínomban már nem maradt másötletem, kiválasztottam egy nagyon jól összerakott vitamin komplexet, és beleoldottam az italába. Mivel mánia az is nálunk, hogy minden koktélnak nevet kell adnom, ezért a vitaminról neveztem el, amit beletettem: eurovit multilong koktélnak.

Mivel sikerült olyan íz kombinációt összeraknom, hogy papával simán elhitettem, hogy az egyik alapanyag a szilvapálinka, nem kell neki könyörögni, hogy megigya. Sőt, magától kéri, hogy készítsem el neki a kedvenc italát. Anyát és a mamát beavattam a kis titkomba. Persze, rögtön gellert kaptak, hogy így akkor be lehetne adni neki a vérnyomás gyógyszert is. Hiába magyaráztam, hogy az nem lesz jó, mert keserű, de csak erőszakoskodtak. Végül engedtem a nyomásnak és belementem.

Természetesen egyből kiszúrta, és engem kapott le a 10 körmömről, hogy valamit elrontottam, vagy megromlott a pálinka, mert ennek most teljesen más íze van, és hogy ne szúrjam ki a szemét valami silánysággal, azt adjam, amit szoktam.

Szóval azért mindent nem tudok keresztül nyomni a szitán, de a vitamint adagolom neki minden héten rendszeresen. Már el is fogyott az első dobozzal, amit vettem, szóval úgy döntöttem, hogy nagyobb mennyiséggel szerzek be, nehogy megint kikapjak, hogy nem hozom a minőséget. Szerencsére meg lehet rendelni az online patikából, így nem kellett utána rohangálnom. Berendeltem 10000 Ft felett, így nem kellet a szállításért sem fizetnem. Így szoktam rendelni mostanában a gyógyszereimet, nagyon jópofa megoldás. Időtakarékos, és nekem minden időmre szükségem van, hogy el tudjam látni a családom koktéligényeit, és hogy papa megszokott rendszerességgel megkapja a vitamin pálinka adagját.