Életem egyik legnagyobb filmélményét éltem át nemrég, ráadásul teljesen ingyen. Rengetegen a mixer szakmában ennek a filmnek a hatására indultak el ezen a pályán, nekem azonban teljesen más a történetem. Olyannyira más, hogy egészen idáig, 30 éves koromig nem is láttam a legendás Koktél c. filmet.

Nem is néztem volna meg, ha a sors nem hozza úgy, hogy a barátaim egy nagy közös moziestet szerveznek nekem születésnapom alkalmából. Na, persze nehogy azt higgyétek, hogy kibéreltek nekem egy mozitermet, de még egy mozijegyről se volt szó: a mozi.ma szolgáltatta itt ma a mozi hangulatot.

Mi az a mozi.ma? Látogasd meg és megtudod! Az ország egyik legnagyobb választékú online filmmegtekintő oldaláról van szó, amiről az én barátaim (utalva a munkámra) a Koktél című filmet választották ki, magyar nyelven, hogy még a feliratokkal se kelljen fárasztanom magam.

Régóta látogatom már én is a mozi.ma oldalát, de eddig inkább az akciófilmek érdekeltek, és bár Tom Cruise munkásságát nagyra becsülöm, magamtól még a szimpatikus téma miatt sem szívesen vettem volna rá magam, hogy megnézzem. És utólag belátom, hogy mekkora hiba lett volna ezt kihagyni! Imádtam minden percét, és már másnap újra megnéztem, miután visszakerestem a böngészési előzményeim között a linket.

Az eset nagy tanulsága az, hogy ezentúl nem hagyom magam beskatulyázni bizonyos filmműfajok által. Csak azért, mert nem akciódús a története, még egy film lehet izgalmas akár a számomra is, aki egyébként abszolút nem érdeklődök a véresen komoly témák iránt. Szerencsére a mozi.ma bőven ad lehetőséget a fölfedezésre. Vajon hány olyan film van még, amit nem néztem meg csak azért, mert a címe vagy a leírása alapján nem tűnt izgalmasnak? Elkezdem kikérni a barátaim véleményét, és az alapján bepótolni a hiányosságaimat – szerencsére erre bőven van időm. A mozi.ma oldalát pedig mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne új filmekkel megismerkedni a jövőben.