Mivel nagyon szeretem a különleges italokat, a barátaim pontosan tudják, hogy ha arról van szó, mit vegyenek nekem ajándékba, az igazi ínyencségek között kell körbenézniük, mert az az aminek leginkább örülök.

Így történt ez a legutóbbi születésnapi partymon is, amit rendkívül stílusosan egy koktélbárba szerveztek nekem. Nagyon tetszett, hogy a rengeteg kedves ajándék között például levendulás bort is kaptam, mert egyszer egy borfesztiválon kipróbáltam, és azóta arra vágytam, hogy legyen nekem is otthon. Hát, most már van. 

Amúgy volt mit ünnepelni, mert a legjobb barátnőmmel egy közös vállalkozást indítottunk nemrégiben, és még nem is volt időnk örülni annak, hogy milyen gördülékenyen sikerült megvalósítani a kialakítást.

Imádom azt a helyiséget, ahol végül sikerült kialakítani az üzletünket, mert egy régi építésű épületben helyezkedik el, ami ugyanakkor abszolút korszerűsítve van, tehát nekünk már nem kell erre költenünk a közeljövőben. Az előző tulaj két évvel ezelőtt ruházott be az újításokra, mert akkor még nem tudta, hogy pár évre rá el fogja adni az ingatlant. 

Az adásvételi szerződés aláírásakor kaptunk a lakás energetikai állapotáról tanúsítványt, amit a néhány éve eszközölt törvényi változtatások nyomán kötelező a leendő vevők számára átnyújtani.

Az energetikai tanúsítvány árak tekintetében nagyon kedvező ajánlatot kapunk, ha ellátogatunk az e-tanusitas-eu honlapjára, itt ugyanis arról tájékoztatnak bennünket, hogy 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak a tanúsítási munkáikra. Vagyis ha nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, mindenképpen visszatérítik a tanúsítvány díját. Azt hiszem, ennél nagyobb biztosítéka nem is lehet a magas minőségnek, hiszen nem általános, hogy ilyesmit vállaljon egy cég. 

További előny az energetikai tanúsítvány árakkal kapcsolatosan, hogy amennyiben a lehető leggyorsabban van rá szükségünk (és ez leggyakrabban így van), 24 órán belül, sürgősségi felár nélkül készítik el nekünk. Akár hétvégén vagy a késő esti órákban is vállalják a munkavégzést, és mi választhatjuk meg a kézbesítés módját is. Természetesen amennyiben sürgősen van szükségünk az energetikai tanúsítványra, célszerű az elektronikus kézbesítést választani, mert egyébként futárszolgálattal is elintézhető. 

A lényeg, hogy az adatfelvételt követően 24 órán belül képesek lebonyolítani a tanúsítási folyamatot a helyszíni felméréstől kezdve, az adatok feldolgozásán keresztül a kézbesítésig. 

Az E-tanúsítás munkatársai által kiállított energetikai tanúsítvány 10 évig érvényes, és csak abban az esetben veszíti el az érvényességét, ha időközben olyan változtatást, korszerűsítést végeznek az ingatlanon, amely befolyásolja annak energetikai besorolását. Ilyen esetekben, természetesen újabb tanúsítvány kiállítására lesz szükség.

Ahogyan erről a honlapon is beszámol a cég, rengeteg referenciát tudhatnak magukénak lakások, társasházak, családi házak, irodaházak, csarnokok tanúsítását illetően, emellett pedig egy régóta együttműködő szakképzett mérnökökből álló csapatra bízhatjuk náluk a tanúsítás elvégzését, így garantáltan minőségi végeredménnyel számolhatunk.

Szolgáltatásuk révén lehetőségünk nyílik csökkenteni az eladott ingatlan után fizetendő SZJA nagyságát, mivel az energetikai tanúsítvány díjáról kivétel nélkül mindig számlát adnak nekünk.

Örülök, hogy egy ilyen megbízható cég végezte a mi üzlethelyiségünk esetében is az energetikai tanúsítást, ha egy nap szükségem lenne tanúsítványra mindenképpen hozzájuk fordulnék. Egyelőre azonban élvezem, hogy minden sínen van az üzlettel kapcsolatban, és hogy végre van egy kis időnk kifújni magunkat, na meg ünnepelni. A kedvenc borkülönlegességek birtokában ez egyáltalán nem lesz nehéz.