Az egyik beszállítónkkal különösen jó a kapcsolatom, viszonylag gyakran megyek el hozzájuk áruért, ha épp szükséges, nagyon kedvelem a raktárvezetőt, aki igazi ínyenc az italok tekintetében, hosszú percekig tudja mesélni a világ különböző területein szerzett élményeit a koktélfogyasztás kapcsán. A legutóbbi alkalommal azonban, amikor ellátogattam hozzájuk, nem csak a különböző italokra vonatkozóan folyt az eszmecsere, hanem terítékre került az ideális ipari polcrendszer is.

Nagyon lelkes volt, mert elmesélte, hamarosan teljesen megújul a raktár, új polcos állványok érkeznek, melyekkel sokkal jobban ki tudják majd használni a rendelkezésre álló teret, s könnyebben hozzá is tudnak majd férni az egyes árucikkekhez, cikkcsoportokhoz. Megígérte, ha kiépül az új ipari polcrendszer a főhadiszálláson, akkor szeretettel lát egy kis raktárlátogatáson, ahol majd megmutatja, milyen fantasztikus mechanikája van egy ilyen rendszernek.

Két héttel később aztán el is jött a napja az újabb látogatásnak. Mondta, telefonáljak a főnöknek, hogy ma később térek vissza az árucikkekkel, mert fontos szakmai továbbképzésen veszek részt. Mivel a főnökömnek nincs túlzottan sok humorérzéke, ezt inkább kihagytam, inkább csak hagytam, hadd vezessen körbe. Rögtön azzal kezdte, hogy ha bármikor polcrendszerben gondolkodunk, akkor a www.rackinglog.hu oldalon nézzünk körül, mert ennél jobb céget ezen a területen nem találhatunk. Meg is mutatta, milyen állványok érkeztek, s az alapvetően udvariassági látogatásom alatt végül igazi érdeklődés lett rajtam úrrá.

Mint mondta, ez a fajta ipari polcrendszer önhordó polcrendszerként ismert, mely nagyon hasznos számukra. Elmesélte, hogy a cég végezte a kiépítést, s le is tesztelték a létrehozott rendszert. Ehhez ő maga is ragaszkodott, hiszen a biztonság mindennél fontosabb, a munkatársak épségét kockáztatni nem lehet. Ez a típusú polcrendszer tulajdonképpen beépül az épület egyéb részei közé, szoros összeköttetésben áll a tetőszerkezettel, a burkolattal. Egy mérnöki remekmű tulajdonképpen, melynek segítségével legalább ötször annyi árut tudnak itt tárolni, mint korábban.

A beszállítóm lelkendezett, mondta, hogy hamarosan még több partnerrel le tud majd szerződni, hiszen sokkal komolyabb háttérrel rendelkezik majd árukészlet tekintetében. Én magam is úgy gondoltam, jó döntést hozott azzal, hogy bővítette a kapacitását.

Mikor visszatértem a pubba, a főnökömnek elmeséltem, amit láttam, s meglepetésemre nem azon bosszankodott, hogy már megint ilyesmivel töltöttem el az időt, hanem megkérdezte, hogy szerintem csak ipari polcrendszer kapcsán tud segíteni ez a cég, vagy kisebb állványokkal is foglalkoznak. Mondtam neki, hogy valójában fogalmam sincs, de egy érdeklődést és utánaolvasást minden bizonnyal megér a dolog. Így is tettünk, s kiderült, abszolút elérhetőek a kisebb terekben alkalmazható polcos állványok is.

A főnök úgy döntött, a mi kis raktárunkba beszerez néhány polcot a kissé már viseltes darabok helyett, még azelőtt, hogy egyszer a drága alapanyagokkal együtt a fejünkre szakad az egész. Ez a polc is nagyon elnyerte a tetszésemet, mert bár nem olyan monumentális, mint az önhordó polcrendszer, rendkívül praktikus, rugalmasan alakítható és jól terhelhető. Az is tetszett benne, hogy csavarmentes, az összeszerelése könnyű, az egyik műszakunk kezdete előtt bementünk páran, s pikkpakk összedobtuk. Mivel rozsdamentes acélból van, a közegészségügyi szempont miatt sem kell aggódnunk, jól tisztán tartható, így biztos vagyok benne, hogy egy esetleges ellenőrzés során nem kaphatunk elmarasztaló véleményt, neadjisten büntetést. Tetszett, hogy végre mindennek megtaláltuk a helyét.