Biztos előfordult már valahányatokkal, hogy úgy kelsz fel az ágyadban reggel, fogalmad sincs mi a fene történt tegnap éjjel.  Nem biztos, hogy érdemes megnézni mi volt az előzőéjjel ilyenkor, mert valószínűleg nem az, amit az erkölcsi kódexed helyesnek tart, hanem inkább az, amit az állatni ösztönök sugalltak aznap éjjel…

Ártatlan koktélkóstolásnak indult, de egy teleportálás lett a vége. Az egészben az a legszomorúbb, hogy az este megörökítésre került és egy VHS kazetta tartalmazza mind azt, amit akkor éjjel elkövettünk. Sanyi barátom épp valami retro videós korszakát éli, ezért volt nála egy kamera, ami szalagos kazettára rögzített mindent. Sokat elmélkedtünk azon, vajon meg kell e nekünk azt nézni, vagy azonban pusztítsuk el a kazettát, de Sándor nem engedte megsemmisíteni az objektumot, ezért muszáj volt keresnünk egy helyet, ahol foglalkoznak vhs digitalizálással, mert egyikünknek sincs lejátszója hozzá.

Szorgosan kutattunk a neten, mindenki talált egy helyet, ahol ezt a szolgáltatást érdemes lenne igénybe venni. Végül az én találatom nyert. Két oka volt, az egyik természetesen a jó árak, másik pedig, hogy postán is el lehet nekik küldeni, de ami még jobb van egy minimális összegért motoros futárszolgáltatásuk, ami Budapesten belül hozza, viszi a kazettát. Mondanom se kell, mivel nálunk lustább emberekkel még az univerzum se rendelkezik, muszáj volt ezt igénybe vennünk. Mikor már elkezdődött az ügyintézés olvasgattam utána ennek a cégnek. Nagyon kis kedves bemutatkozót találtam az oldalon és mint kiderült nem csak vhs kazettát digitalizálnak, hanem hangfelvételt és vékonyfilmet is. Őszinte legyek nem tudtam, hogy a vékony film az a film szalag, amire az ember asszociál, ha meghalja, hogy film. Mindenesetre egy sajátos eszközeiknek, technológiájuknak köszönhetően full hd-ben tudják digitalizálni. Mindig tanul valamit az ember!

Remélem, hamar elkészülnek vele, bár néhány munkanap alatt meg van, bár ha türelmetlen leszek, azaz túlzottan kíváncsi, akkor saját magam megyek majd be érte! Bár még mindig rágódom, hogy érdekel-e engem a tartalma, hiába, hoyg megegyeztünk a többiekkel, nem biztos hogy léleképítő lesz. Na, üsse kő. Türelmesen megvárom, aztán maximum csalódok egy kicsit magamban, vagy magunkban… Annyi pozitívuma már most van a dolognak, hogy megtaláltam ezt a kis családi vállalkozást, mert pár hangfelvételt majd szeretnék digitalizálni, mert hiába vigyázok a lemezekre, bármi megtörténhet velük, ha házi bulit rendezek.